🇭🇷

🇭🇷

Konoba Doma

Kvalitetne domaće namirnice korištene za pripremu specijaliteta, nešto su čime se mnogi vole pohvaliti, i to s razlogom. Takva jela su mnogo ukusnija, garantiraju visoku kvalitetu svaki put, a kuhar točno zna s čime radi. Međutim, postoji samo nekoliko mjesta koja doista mogu reći da svoje namirnice pripremaju sami, da ne nabavljaju niti jedan sastojak osim sokova i da znaju točno što koriste u kuhinji. Jedno od takvih mjesta je Konoba Doma.

Konoba Doma smještena je u mjestu Sveti Petar u Šumi, svega nekoliko kilometara od Tinjana a vode ju Mihael i Antonija Budak. Imali su želju stvoriti mjesto na kojem će nuditi samo najbolje proizvode od svinje u različitim kombinacijama. Oni imaju svojih 150 svinja, 150 kokoši i 25 hektara zemlje na kojoj uzgajaju hranu kojom hrane životinje, žitarice od kojih rade svoje brašno i sezonsko povrće koje koriste u kuhinji.

Radi se o mladim ljudima koji sve rade sami, od početka do kraja. Sve što imaju danas sami su stvorili bez poticaja i potpora. O kakvom se poslu radi možda najbolje pokazuje da mogu ugostiti ukupno 80 ljudi, a imaju kapacitet prerade mesa gdje mogu osušiti i do 3000 pršuta.
Cilj otvaranja konobe bio je ponuditi autohtoni istarski proizvod, u svakom smislu riječi. Tako recimo njihov pršut dolazi od svinje koje je uzgojena kod njih, odnosno, nisu nabavili gotovu svinju pa kod sebe obavili preradu mesa. Hrane ih onime što uzgoje u svom vrtu, a sami prerade i iskoriste cijelu svinju. Upravo su se po tome željeli i istaknuti – po ponudi proizvoda od svinje.

Osim što to koriste u kuhinji za izradu sezonskih specijaliteta, prodaju odlične suhomesnate proizvode s posebnim naglaskom na pršut. Osim toga, imaju i vlastite kokoši, jaja i povrće.
ISTRACARD karticom OSTVARUJETE POPUST OD 10% na jelo I pice u restaurantu za vrijeme valjanosti kartice.
Istarska manestra I caša vina kao jednokratan poklon bon u vrijednosti od 45 kn

5/5

Andere Locations

Folge uns auf

https://www.facebook.com/istracardoffical