🇭🇷

🇭🇷

Karlić tartufi

Karlić tartufi su malo obiteljsko poduzeće s dugom tradicijom tartufrstva u središnjoj Istri. Bavimo se lovom na tartufe te proizvodnjim proizvoda od tartufa po tradicionalnoj recepturi. U ponudi imamo preko 20 proizvoda od tartufa te stalno dostupne sviježe tartufe (iz prirode i iz uzgoja).

Tradicija lova na tartuf u obitelji Karlić duga je više od 50 godina. Jedan od prvih tartufara u Istri bio je upravo otac direktorice poduzeća, Ivan Rašpolić koji je svoju strast prema ovim podzemnim gljivama prenio na čitavu obitelj. Započeo je sa lovom na taruf davne 1966. godine kada su nalazišta tartufa u Motovunskoj šumi bila netaknuta i sa vrlo velikim prinosima.
Zanimljivo je kako je tada najbogatije nalazište bijelog tarufa bilo na području gdje se danas nalazi akumulacijsko jezero Butoniga. Izgradnjom jezera uništila su se velika staništa tartufa ali i dalje najkvalitetniji bijeli tartufi iz Istre potječu upravo iz šuma koje okružuju današnje jezero. Poduzeće GIR d.o.o. pod kojim djeluje brand Karlić tartufi, osnovano je 1994. godine kad tartufarstvo u obitelji Karlić iz hobija prerasta u pravi posao.

Početna ponuda sviježih bijelih i crnih tartufa s vremenom se širi na paletu proizvoda od tartufa pa su danas osim klasičnih namaza i pesta s tartufima u ponudi razne delicije s trtufima, od čokolade do likera. Poduzeće broji šestero stalno zaposlenih dijelatnika koji su osim u proizvodnji i preradi tartufa angažirani u turističkoj ponudi koja obuhvaća pokazno traženje tartufa, edukacije te degustacije. Karlić tartufi kontinuirano ulažu u kvalitetu i širenje ponude, kako tursitičke tako i gurmanske.ISTRACARD karticom OSTVARUJETE POPUST OD 10% u lovu na tartufe I tartufatu 30g u nasoj trgovini kao poklon bon u vrijednosti od 35 kuna.

5/5

Andere Locations

Folge uns auf

https://www.facebook.com/istracardoffical