🇭🇷

🇭🇷

Jama Baredine

Ulaz je specifičnog ljevkastog oblika koji se nakon 15 metara dubine proširuje u prostor i nastavlja se kroz pet dvorana koje se koso spuštaju do jezerca na 60 metara dubine. U četvrtoj dvorani nalazi se otvor širine 4m koji se vertikalno spušta do donjih jezera i najdublje točke jame od 132 metra.

Ova jama riznica je stalagmita i stalaktita te podzemnih skulptura stvorenih strpljivim i dugovječnim radom vode. Tako su nastali čudesni sigasti oblici od kojih se posebno ističu desetak metara dugačke „zavjese“ vrlo realističan kip Bogorodice, lik pastirice Milke, kosi toranj iz Pise te snješko – lučonoša koji je postao zaštitnim znakom ove špilje. Smještena je u zapadnom dijelu Istre kod Nove Vasi između Poreča, Višnjana i Tara, samo 5 km od obale mora. Okružena je bogatim prapovijesnim arheološkim lokalitetima, histarskim gradinama, antičkim vilama, srednjovjekovnim samostanima, ali također još uvijek sačuvanim prirodnim krajolikom.

Njima u čast ova izložba nosi naziv Traktor Story.

U prostoru, gdje se od davnina nalaze susretišta komunikacija i putova, uz jamu Baredine kao prirodnu znamenitost, postavljena je etno priča posvećena poljoprivredi. Pedesetak oldtimer traktora i strojeva predstavljeno je u originalnom stanju u kojem su posljednji put korišteni za rad na polju. Bez naknadnih preinaka i u izvornom stanju, svaki traktor, počevši od Fordsona iz 1923. godine koji je prvi pristigao u obližnje selo, predstavlja jednu od brojnih priča vezanih uz ovaj kraj.Istra Card Karticom Jama Baredine omogućuje vam 5% na ulaznicu u jamu i 5% na ulaznicu muzeja traktora. U slučaju da želite obostrano doživjeti zadovoljstvo na paket dobijate 10% popusta i jednokratan poklon bon za ulaz u muzejuj traktora u vrijednosti od 35 kuna.

5/5

Andere Locations

Folge uns auf

https://www.facebook.com/istracardoffical